Van de Leur wordt Koninklijk › Royal Smilde

Van de Leur wordt Koninklijk

06-01-2016

Van de Leur Banketspecialiteiten BV in Bolsward is overgenomen door Koninklijke Smilde. Dochterbedrijf Smilde Bakery BV, gevestigd te Edam, heeft alle aandelen van de industriële banketbakkerij te Bolsward verworven. De transactie is op 1 januari jl. geëffectueerd. De twee bedrijven worden samengevoegd.

De nieuwe combinatie van twee familiebedrijven zal een leidende positie innemen in de Nederlandse markt voor industriële bakkerijproducten en halffabricaten. De medewerkers van Van de Leur en Smilde Bakery zijn vandaag geïnformeerd. Bij Van de Leur werken ruim 75 medewerkers. Smilde Bakery heeft 240 medewerkers in dienst. Robert van de Leur, algemeen directeur: “De overname sluit goed aan bij de belangrijkste doelstelling van beide bedrijven: continuïteit en groei. De productgroepen zijn volledig complementair. Voor onze klanten ontstaat een compleet aanbod van bakkerij halffabricaten en eindproducten, zowel in gistdeeg als bladerdeeg. Door de samenvoeging van de twee industriële bakkerijen worden de krachten op het gebied van productie, innovatie, verkoop en marketing gebundeld.“

Ronald Prince, CEO van Koninklijke Smilde over de overname: “We zijn erg blij met deze aanwinst. De activiteiten van Van de Leur passen naadloos in onze strategie om een uniek bakkerijbedrijf te creëren met een duidelijke consumentenoriëntatie, internationale scope en sterke focus op vernieuwing. De productielocatie leent zich daarnaast goed voor het maken van allerlei soorten bodems, al dan niet gevuld en het opschalen van nieuwe concepten”.

Alex Kruiter, algemeen directeur van Smilde Bakery, zal de directie voeren, ondersteund door technisch directeur Arend Smilde, die in Bolsward de dagelijkse leiding op zich zal nemen. De overname heeft naar verwachting positieve effecten voor de werkgelegenheid in Bolsward. Er zullen enkele overlappende functies komen te vervallen, maar deze worden naar verwachting gecompenseerd door de groei in het aantal productie-gerelateerde medewerkers. Robert van de Leur is per 1 januari 2016 na ruim 27 jaar afgetreden als algemeen directeur. Hij zal gedurende de overdrachtsperiode nog enige tijd dagelijks in Bolsward aanwezig zijn.

Smilde Bakery produceert onder de merken Pruvé, HomeMade en Van Welzen, een innovatief assortiment gebakken en ongebakken halffabricaten, bake-off snacks, seizoenbanket en bakmixen voor consumenten- en professionele markten in Europa en de Verenigde Staten. De voortdurend veranderende wensen van de consument en internationale voedingstrends zijn belangrijke inspiratiebronnen voor vernieuwing van het assortiment. Smilde Bakery heeft productievestigingen in Edam en Roden en verkoopkantoren in België en Duitsland. Er werken ruim 240 medewerkers. Smilde Bakery is onderdeel van Koninklijke Smilde, een internationaal voedingsmiddelenconcern met de hoofdvestiging in Heerenveen. Het concern werd opgericht in 1863.

Van de Leur Banketspecialiteiten: ‘Vlaaiend Enthousiast’ Van de Leur werd in 1964 opgericht in Sliedrecht door Henk van de Leur. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld van een ambachtelijke banketbakkerij met eigen winkel tot een industriële bakkerij. Sinds 1973 richt Van de Leur zich op de productie en verkoop van banketproducten voor professionele afnemers, zoals bakkerijen, retail en horeca. Het assortiment bestaat onder meer uit vlaaien, vlaaibodems, quiches, plaatgebak en petit-fours. Zoon Robert van de Leur, tot voor kort algemeen directeur en enig aandeelhouder, kwam in 1988 in het bedrijf. In 1995 verruilde Van de Leur de Randstad voor Friesland waar het bedrijf vanuit de nieuwe vestigingsplaats Bolsward verder expandeerde, vooral door export. Het bedrijf staat bekend en wordt geroemd om de hoge kwaliteit en hygiëne, de spraakmakende beurspresentaties en de unieke teamgeest. De kreet “Vlaaiend Enthousiasme” is bij iedereen in de branche een gevleugeld begrip geworden.

Meer nieuws