Smilde Foods versterkt positie in koelverse salademarkt › Royal Smilde

Smilde Foods versterkt positie in koelverse salademarkt

03-06-2016

Smilde Foods neemt de saladeactiviteiten van United Food Family over. Het betreft de saladeproductie van  De Kroon Salades in Oudenbosch en van Van Oers in Boxtel.

In de productievestiging in Oudenbosch worden voornamelijk ambachtelijke brood & toast salades gemaakt zoals de luxere “De Kroon Salades”. In Boxtel worden de aardappelhoudende maaltijdsalades geproduceerd zoals de bekende rund-, huzaar- en zalmsalades. Behalve private labels worden ook bekende merken geproduceerd zoals de “Van Oers Grand Mère” salades. De snackactiviteiten en de ultra verse salades van Van Oers vallen niet onder de overname en blijven behoren tot United Food Family. De afronding van de transactie is afhankelijk van de gebruikelijke opschortende voorwaarden, waaronder de goedkeuring van aandeelhouders. De transactie heeft te zijner tijd gevolgen voor de medewerkers op de locatie Oudenbosch en voor een deel van de medewerkers op de locatie Boxtel. Het is de bedoeling om de overgenomen saladeactiviteiten binnen een jaar over te brengen naar de moderne koelversfabriek van Smilde Foods in Oosterwolde. Daar vindt al de productie van het grootverbruik salademerk Fano plaats evenals de productie van private labels. 

Willem van de Vorst, United Food Family

Willem van de Vorst, algemeen directeur United Food Family: “Wij zullen ons na de verkoop gaan concentreren op diepvries snacks en ultra verse salades, geproduceerd op 2 locaties in Dordrecht en Boxtel. We hebben de afgelopen 18 maanden grote vorderingen gemaakt om het voormalige groothandelsbedrijf om te vormen tot een modern productiebedrijf. Het is voor een onderneming van onze omvang niet mogelijk om op lange termijn in zoveel verschillende productmarktcombinaties succesvol aanwezig te zijn. Door focus aan te brengen kunnen we onze klanten en partners in diepvries snacks en ultra verse salades nog beter bedienen”. 

Ronald Prince, Smilde Foods

Ronald Prince, algemeen directeur Smilde Foods: “Wij zijn blij dat wij met deze overname onze positie op de markt van koelverse salades verder kunnen versterken. Van Oers en De Kroon Salades zijn twee prachtige merken. De één met een mooie Bourgondische inslag en de ander met een kwaliteitspositie aan de bovenkant van de markt. Net als Smilde Foods zijn de bedrijven in Oudenbosch en Boxtel onderdeel van een familiebedrijf. De overname geeft ons de kans onze positie in de private label koelversmarkt te verstevigen en te vergroten. Een markt die veel potentieel heeft en volop in ontwikkeling is. United Food Family blijft voorlopig in opdracht van Smilde Foods produceren. Zodat een geruisloze overdracht van de activiteiten voor de klanten kan worden gegarandeerd”. 

Salad Partners

Onder de naam “Salad Partners” wil Smilde Foods een leidende rol nemen in de verdere ontwikkeling en groei van de saladecategorie. De combinatie van bedrijven brengt een scala aan nieuwe mogelijkheden op het gebied van productontwikkeling, ingrediënten en verpakkingen, assortimenten, merken, duurzaamheid maar ook in kennis in samenwerking. Samen met onze klanten willen we hier snel verdere invulling aan geven. 

Achtergrondinformatie

Smilde Foods produceert een breed assortiment margarines, oliën, vetten, salades, sauzen, quiches en maaltijdcomponenten voor met name de Europese en Afrikaanse markt. Door voortdurend in te spelen op consumententrends biedt Smilde Foods klantgerichte oplossingen – met professionele merken waaronder Fano, Romi en Bebo en private labels – aan de voedingsmiddelenindustrie, industriële bakkerijen, foodservice en retail. Smilde Foods heeft productievestigingen in Heerenveen en Oosterwolde en een verkoopvestiging in Engeland. Er werken ruim 300 medewerkers. Smilde Foods is onderdeel van Royal Smilde. Royal Smilde is een in Heerenveen gevestigd zelfstandig familiebedrijf dat in 1863 is opgericht. De kernwaarden zijn kwaliteit en continuïteit. Royal Smilde is met de business units Bakery, Foods en Natura uitgegroeid tot een internationaal opererend voedingsmiddelenconcern en realiseert met zo’n 650 medewerkers een omzet van ruim € 220 miljoen. Door al meer dan 150 jaar continu te werken aan optimalisatie van producten en service, is Royal Smilde internationaal een begrip in voedingsmiddelen. En werken we hard aan de ontwikkeling van innovatieve voedingsconcepten.

Meer nieuws