Nieuw tankenpark voor Smilde Foods feestelijk geopend › Royal Smilde

Nieuw tankenpark voor Smilde Foods feestelijk geopend

06-07-2017

SMILDE FOODS viert eerste fase van innovatie en vernieuwing margarinefabriek met opening nieuw tankenpark.

Afgelopen zaterdag werd met een openingsfeest voor ruim 500 werknemers en hun familieleden het nieuwe tankenpark van Smilde Foods in Heerenveen in gebruik genomen. Het tankenpark is een eerste fase van een meerjarenplan voor de komende vijf jaar waarin de bestaande margarinefabriek volledig wordt vernieuwd. In 2022 zal er dan een nieuwe moderne fabriek worden opgeleverd die klaar is voor een volgende generatie producten.

Duurzame grondstoffen worden steeds belangrijker

In het productieproces van Smilde Foods speelt verdere verduurzaming een steeds belangrijker rol. Consumenten hebben behoefte aan meer variatie en aan producten met duurzame grondstoffen. Dat is niet alleen binnen de margarinefabriek van Smilde Foods een ‘hot item’ maar speelt ook een belangrijke rol in het productieproces van andere producten van het bedrijf zoals bijvoorbeeld de koelverse salades en sauzen. Door de ingebruikname van het nieuwe tankenpark kunnen met onmiddellijke ingang meerdere duurzame grondstoffen worden opgeslagen en worden toegepast in het productieproces van de margarinefabriek. De nieuwe tanken zullen onder meer worden gebruikt voor de opslag van natuurlijke oliën zoals duurzame palmolie die als grondstof voor een gevarieerd assortiment margarines en vetten wordt gebruikt.

Breed assortiment half fabricaten en consumentenproducten

In de bestaande margarinefabriek van Smilde Foods worden speciale margarines voor bakkerijen gemaakt en ook oliën en vetten voor met name de horeca. Daarnaast worden er consumentenproducten geproduceerd zoals light-, bio- en halal margarines. Een groot deel van de productie is bestemd voor export. West-Afrika is daarbij een belangrijk afzetgebied voor Smilde Foods.

Belangrijk strategisch project

Om ook in de toekomst snel op de wensen van de klanten in te kunnen spelen, besloot Smilde Foods om de margarinefabriek in fases te herbouwen en te moderniseren. Het is een belangrijk strategisch project om de continuïteit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. In de lange termijnvisie van het familiebedrijf Koninklijke Smilde is dat een belangrijke kernwaarde.

Meerjaren plan als leidraad

Door de nu gerealiseerde nieuwbouw komt er ruimte vrij in het bestaande pand. In deze vrije ruimte wordt een nieuw deel van de margarinefabriek gebouwd. Vervolgens kan een bestaand deel van de fabriek weer vrij worden gemaakt voor vernieuwing. Het hele bouwproces is een soort van schuifpuzzel die bestaat uit een ruimte vrij maken, nieuw bouwen en doorschuiven. En tijdens dat bouwproces gaat de productie gewoon door. Dat vereist dus een doordachte planning. Het resultaat is uiteindelijk een geheel nieuwe moderne fabriek die klaar is voor nieuwe innovatieve producten. De laatste werkzaamheden worden naar verwachting in 2022 afgerond.

Moderne voedingsmiddelenproducent

Smilde Foods produceert een breed assortiment margarines, oliën, vetten, salades, sauzen, quiches en maaltijdcomponenten. Deze worden wereldwijd vermarkt met name in Europa en Afrika. Smilde Foods biedt klantgerichte oplossingen door voortdurend in te spelen op consumententrends. Dat doet het bedrijf met professionele merken zoals Fano, Romi, Bebo en met private labels. Smilde Foods levert aan de voedingsmiddelenindustrie, industriële bakkerijen, foodservice en retail. Het bedrijf heeft productievestigingen in Heerenveen en Oosterwolde en een verkoopvestiging in Engeland. Er werken ruim 300 medewerkers.

Royal Smilde

Smilde Foods is onderdeel van Royal Smilde. Royal Smilde is een in Heerenveen gevestigd zelfstandig familiebedrijf dat in 1863 is opgericht. De kernwaarden zijn kwaliteit en continuïteit. Royal Smilde is met de business units Bakery, Foods en Natura uitgegroeid tot een internationaal opererend voedingsmiddelenconcern en realiseert met zo’n 650 medewerkers een omzet van ruim € 220 miljoen. Door al meer dan 150 jaar continu te werken aan optimalisatie van producten en service, is Royal Smilde internationaal een begrip in voedingsmiddelen. En werken we hard aan de ontwikkeling van innovatieve voedingsconcepten.

Meer nieuws